ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ

Οδηγίες - τρύπημα αυτιού

Πώς να φροντίζετε το τρύπημα του αυτιού σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.

Πλύνε τα χέρια σου

Είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψετε την είσοδο βρωμιάς και βακτηρίων στο νέο σας τρύπημα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε τα πρόσφατα τρυπημένα αυτιά σας χωρίς να πλύνετε πρώτα τα χέρια σας.

Καθαρίστε το αυτί

Καθαρίστε καλά το νέο τρύπημα στο αυτί σας μπροστά και πίσω, πρωί και βράδυ. Κρατήστε τα σκουλαρίκια στο αυτί σας, ακόμη και κατά τον καθαρισμό.

Χρησιμοποιήστε υγρό σαπούνι και σας συνιστούμε να καθαρίζετε το piercing ενώ κάνετε μπάνιο/λούζετε τα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό και στεγνώστε την περιοχή με ένα καθαρό χαρτομάντιλο ή Q-tip.

Σημαντικό να έχετε κατά νου

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας και τα οποία βοηθούν να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία επούλωσης θα εξελιχθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Καθαρό, στεγνό και ευάερο

Φροντίστε να διατηρείτε πάντα το νέο σας piercing καθαρό, στεγνό και ευάερο.

Καλύψτε τα αυτιά σας

Όταν χρησιμοποιείτε λακ, άρωμα, μακιγιάζ, βαφές μαλλιών κ.λπ., καλό είναι να καλύπτετε και να προστατεύετε τα αυτιά σας.

Αποφύγετε να κολλήσετε

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τραβάτε τα ρούχα πάνω από το κεφάλι σας, ώστε τα σκουλαρίκια να μην κολλήσουν και να μην πιαστούν στα ρούχα.

Όταν κολυμπάτε σε πισίνα ή θάλασσα:

Aποφύγετε να βυθίζετε το κεφάλι σας κάτω από το νερό. Μετά το κολύμπι, καθαρίστε το piercing χρησιμοποιώντας υγρό σαπούνι ή Blomdahl Piercing Aftercare.

Αλλαγή

Μετά από περίπου 6 εβδομάδες, μπορείτε να μεταβείτε σε άλλα σκουλαρίκια.Πλύνετε προσεκτικά τα χέρια και τα αυτιά σας. Σας προτείνουμε να μεταβείτε σε άλλα σκουλαρίκια αμέσως μετά το ντους/λούσιμο των μαλλιών σας. Πιάστε το σκουλαρίκι στην μπροστινή πλευρά του λοβού. Χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι για να πιάσετε το σκουλαρίκι πίσω, στην πίσω πλευρά του λοβού. Στη συνέχεια, κουνήστε σταθερά το σκουλαρίκι εμπρός και πίσω μέχρι να ξεκολλήσει. Αφαιρέστε προσεκτικά το σκουλαρίκι και τοποθετήστε ένα καθαρό, νέο σκουλαρίκι.

Το piercing χρειάζεται έως και ένα χρόνο για να επουλωθεί πλήρως

Φροντίστε να έχετε υπόψη σας τα εξής:

• Να φοράτε πάντα σκουλαρίκια. Διαφορετικά, η τρύπα μπορεί να συρρικνωθεί και/ή να κλείσει ξανά.

• Να είστε προσεκτικοί όταν αλλάζετε σκουλαρίκια. Επειδή το δέρμα που έχει σχηματιστεί μέσα στην τρύπα είναι λεπτό και ευαίσθητο, καταστρέφεται επίσης εύκολα και κινδυνεύει να μολυνθεί. Επομένως, καθαρίστε τα σκουλαρίκια και τα χέρια σας πριν βάλετε το νέο ζευγάρι. Επίσης, φροντίστε να διατηρείτε το piercing καθαρό, στεγνό και ευάερο. Εάν χρησιμοποιείτε σκουλαρίκια με σκουλαρίκι πίσω, δεν πρέπει να το πιέζετε σφιχτά στο πίσω μέρος του λοβού.

• Ένα τρύπημα αυτιού κάνει το δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο και ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργίας είναι μεγαλύτερος κατά τον πρώτο χρόνο. Γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την επιλογή των σκουλαρίκια σας. Η Blomdahl έχει αναπτύξει κοσμήματα σε συνεννόηση με ειδικούς του δέρματος, τα οποία είναι αποδεδειγμένα απαλά με το δέρμα και κατάλληλα για οποιονδήποτε, ιδιαίτερα για εκείνους που μόλις πρόσφατα τρύπησαν τα αυτιά τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !

Οποιοδήποτε από τα παρακάτω μπορεί να είναι ένδειξη μόλυνσης: ερυθρότητα, οίδημα, πόνος ή εξάνθημα. Εάν τρυπήσατε τον λοβό του αυτιού σας, βγάλτε το σκουλαρίκι και καθαρίστε το αυτί σας. Εάν δεν είναι καλύτερα όταν ξυπνήσετε την επόμενη μέρα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Εάν σας τρυπήθηκε ο χόνδρος στο αυτί σας, βγάλτε το σκουλαρίκι, καθαρίστε το και συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

Αν είστε ήδη πελάτης χονδρικής, κάνετε login με τους κωδικούς χονδρικής. Εάν δεν έχετε λογαριασμό, επικοινωνήστε μαζί μας.