blomdahl_madeinsweden_03

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ

Οι 35 αφοσιωμένοι υπάλληλοι της Blomdahl θεωρούν ότι η έννοια "η ομορφιά θέλει θυσίες" είναι μάλλον υπερβολική.

  • Γιατί να πρέπει να κινδυνεύσει η υγεία σας για χάρη της ομορφιά; Όλοι θα πρέπει να μπορούν να φορούν όμορφα κοσμήματα χωρίς να ανησυχούν για παράδειγμα για την αλλεργία του νικελίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κοσμήματα μας θα είναι πάντα όμορφα και ασφαλή.

Αυτά είναι τα λόγια του Karl Blomdahl, ιδρυτή της Blomdahl Medical, μιας Σουηδικής εταιρείας που σχεδιάζει και κατασκευάζει φιλικά προς το δέρμα κοσμήματα και συστήματα για την διάτρηση του αυτιού και της μύτης.

madeinsweden_vh_06
Η κατασκευή όμορφων κοσμημάτων είναι μια πολύπλοκη τέχνη. Η κατασκευή όμορφων κοσμημάτων που έχει γνώμονα την υγεία είναι ακόμα πιο δύσκολη.
  • Μερικές φορές αισθάνομαι σαν να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, λέει ο Karl.

To 1985 o Κarl άρχισε να δουλεύει με τον πατέρα του, Lars Blomdahl, στην μικρή οικογενειακή επιχείρηση στην Halmstad. Οι καινοτομίες τους προήλθαν εν μέρει από την ενασχόληση του Lars με την ιατρική τεχνολογία και εν μέρει από τις δυο σημαντικές ιατρικές ανησυχίες της εποχής, την αλλεργία στο νικέλιο και το HIV.

Καθισμένοι στο τραπέζι της κουζίνας, ανέπτυξαν τα πρώτα κοσμήματα από το medical plastic, που εγγυάται ότι είναι εντελώς απαλλαγμένα από το νικέλιο.

blomdahl_madeinsweden_09
no-allergy-eng
madeinsweden_vh_11

Αλλά η αλλεργία του νικελίου δεν ήταν ο μόνος κίνδυνος που αντιμετώπιζαν όσοι ήθελαν να τρυπήσουν τα αυτιά τους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Ο Lars και ο Karl βρήκαν σημαντικά μειονεκτήματα στις υπάρχουσες τεχνικές διάτρησης αυτιών και διαπίστωσαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος αποφυγής της εξάπλωσης λοιμώξεων που μεταδίδονται με το αίμα, όπως ο ιός HIV και ηπατίτιδας Β.

Χρησιμοποιώντας ως πρότυπο την ιατρική βιομηχανία, ήρθαμε να αναπτύξουμε μια νέα, ασφαλή και υγιεινή τεχνική διάτρησης αυτιών, Blomdahl Medical Ear Piercing.

H Blomdahl ήταν η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποίησε αποστειρωμένη κασέτα μιας χρήσης που περιέχει αποστειρωμένο σκουλαρίκι αλλά και κούμπωμα.

  • Είμαστε πάντα δημιουργικοί και φροντίζουμε να μένουμε πολύ μπροστά από την εποχή. Μερικές φορές ακόμη και λίγο πιο μπροστά , λέει ο Karl.
blomdahl_madeinsweden_16

Από την αρχή, η Blomdahl ασχολήθηκε με το στυλ και την ασφάλεια.

Τα κοσμήματα θα πρέπει να είναι τόσο όμορφα όσο και "φιλικά" προς το δέρμα και την υγεία. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί φιλόδοξη ανάπτυξη προϊόντων , ακρίβεια και ελέγχους ποιότητας.

  • Αυτό δεν επιτυγχάνεται από τον καθένας , διότι καταλήγει σε συμβιβασμούς  για την φιλικότητα προς το δέρμα, προκειμένου να μειώσει το κόστος . Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ, λέει ο Karl.

H Βlomdahl συχνά θέτει υψηλότερα πρότυπα απ΄ ότι πραγματικά απαιτεί ο νόμος. Για παράδειγμα, έχουν επιλέξει να λαμβάνουν πιστοποίηση για την κατασκευή ιατροτεχνολογικών προϊόντων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 13485, παρόλο που δεν χρειάζεται βάση νόμου.

blomdahl_madeinsweden_18

Με την βοήθεια, μεταξύ άλλων , από τους δερματολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Skåne στο Malmö της Σουηδίας, ενημερωνόμαστε για τα ασφαλή υλικά και μένουμε μπροστά από τον νόμο όσο αφορά την προστασία του καταναλωτή.

Εκτός από το νικέλιο και άλλες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία στην επαφή, φροντίζουμε επίσης να αποφεύγουμε τοξικές και καρκινογόνες ουσίες , όπως το κάδμιο, τον μόλυβδο, τη φορμαλδεΰδη, τις φθαλικές ενώσεις και τη δισφαινόλη Α (BPA). Συνεπώς, τα σκουλαρίκια της Blomdahl κατασκευάζονται από προσεκτικά επιλεγμένο medical plastic και καθαρό ιατρικό τιτάνιο.

madeinsweden_vh_20

Έχουμε τους σωστούς ανθρώπους στο σωστό μέρος, κάτι που είναι απαραίτητο για την σωστή εφαρμογή των υψηλών προδιαγραφών που τηρεί η Blomdahl.

H οικογενειακή επιχείρηση της Blomdahl έχει 35 υπαλλήλους, οι οποίοι συνεισφέρουν με την ατομική τους γνώση και αφοσίωση.

  • Η δύναμη έρχεται από μέσα μας. Αγαπάμε τα όμορφα κοσμήματα και είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Αυτό μας το υπενθυμίζει κάθε φορά που ένας πελάτης μας ευχαριστεί για την δυνατότητα που του δώσαμε να φοράει σκουλαρίκια χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα, λέει η   η Nina Andersson, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Το προσωπικό αποτελείται κυρίως από γυναίκες , πολλές από τις οποίες είναι μητέρες και υποφέρουν οι ίδιες ή και τα παιδιά τους από αλλεργία στο νικέλιο.

Ολόκληρη η πελατειακή ομάδα της Blomdahl αντιπροσωπεύεται λίγο πολύ από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρίας. Όταν υπάρχουν νέες ιδέες και καινούργια σχέδια , το προσωπικό και οι οικογένειες τους μας παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες

madeinsweden_vh_22
  • Τα παιδιά και οι νέοι , είναι οι πιο αυστηροί κριτές, έτσι δεν υπάρχει τίποτα άλλο να μας ευχαριστεί περισσότερο απ' το να τους αρέσουν τα νέα μας σχέδια, λέει η Νina

Τα σχέδια της Blomdahl είναι κλασσικά και κομψά. Τα σκουλαρίκια κυμαίνονται από ένα μικρό μαργαριτάρι ή πέτρα, σε πιο παιχνιδιάρικα σχέδια, όπως καρδιές και λουλούδια. Όποιο και να είναι το σχήμα και το χρώμα, όλα τα υλικά που έρχονται σε επαφή με το δέρμα πρέπει να είναι εγγυημένα φιλικά προς το δέρμα. Αυτό απαιτεί πολύ χειροτεχνία και ακρίβεια. Για παράδειγμα, η επίστρωση - διαθέσιμη σε χρυσό, ασήμι και μαύρο χρώμα - εφαρμόζεται μόνο στα τμήματα του σκουλαρικιού που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα.

  • Στον κόσμο των κοσμημάτων αυτό είναι κάτι πολύ μοναδικό. Είναι επίσης πολύ δαπανηρό. Οδηγούμαστε διαρκώς από την πεποίθηση ότι η δουλειά μας είναι σημαντική και ότι κάνει τη μεγάλη διαφορά στην υγεία πολλών ανθρώπων, σήμερα και στο μέλλον, όπως λέει ο Karl Blomdahl.
madeinsweden_vh_24