ΤΡΥΠΗΜΑ ΑΥΤΙΩΝ  σε τέσσερα βήματα

Οι εικόνες απεικονίζουν ταυτόχρονη διάτρηση αυτιών. Τα βήματα είναι τα ίδια όπως όταν τρυπάτε ένα αυτί τη φορά.

1

1. Σημαδεύω το επιθυμητό σημείο , χρησιμοποιώντας χειρουργικό μαρκαδόρο (μη τοξικό)

2

2. Αποστείρωση. Το δέρμα καθαρίζεται με αλκοολούχο μαντηλάκι

3

3. Αποστειρωμένα προϊόντα μιας χρήσης Για το τρύπημα του αυτιού χρησιμοποιούνται σκουλαρίκια διάτρησης σε πλήρη αποστείρωση σε σφραγισμένη κασέτα μιας χρήσης. Με ότι έρχεστε σε επαφή βρίσκεται μέσα στην αποστειρωμένη κασέτα.

4

4.Ταυτόχρονα και τα δύο αυτιά! Δεν υπάρχει πλέον δισταγμός μετά το πρώτο αυτί. Με αυτή τη μέθοδο γίνεται πιο γρήγορα η διάτρηση και αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια το παιδί.

stavros aytia

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ?

Αυτό είναι υπέροχο! Τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε να τις αποφύγετε και στο μέλλον. Οι αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή και η διάτρηση με την χρήση ακατάλληλων υλικών σε κάνει πιο ευάλωτο όπως πχ στο νικέλιο, χρυσό, κοβάλτιο κα. Γι' αυτό η Blomdahl είναι πολύ προσεκτική στην χρήση των ασφαλέστερων υλικών.

no-allergy-eng

Φιλικά προς το δέρμα υλικά - ακόμα και για άτομα με αλλεργία

Τα σκουλαρίκια τρυπήματος κατασκευάζονται υπό την καθοδήγηση δερματολόγων και είναι κατάλληλα για όλους , ακόμα και αν κάποιος ήδη έχει αλλεργία . το σκουλαρίκι διάτρησης που μπορείτε να επιλέξετε μπορεί να είναι είτε από medical plastic (χειρουργικό ράμμα) είτε από ιατρικό φυσικό τιτάνιο. Η επίστρωση εφαρμόζεται μόνο στα τμήματα του κοσμήματος που δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

blomdahl_oronhaltagning_16
start_vh_26
start_vh
oronhaltagning_27 (1)
blomdahl_oronhaltagning_30

ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΔΙΑΤΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΠΟΥΛΩΣΗ

Τα σκουλαρίκια διάτρησης δεν είναι όπως τα συνηθισμένα σκουλαρίκια. Είναι ειδικά σχεδιασμένα για την καλύτερη επούλωση και έτσι μπορείτε να τα αλλάξετε και να φορέσετε κανονικά σκουλαρίκια μετά την περίοδο επούλωσης .

oronhaltagning_33

Το πίσω σκουλαρίκι είναι το κλειδί για τη βέλτιστη επούλωση

Όταν ο αέρας μπορεί να κυκλοφορήσει γύρω από το σκουλαρίκι διάτρησης θα θεραπευτεί καλύτερα η πληγή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κούμπωμα του σκουλαρικιού της Blomdahl είναι σταθερό στην άκρη του καρφιού. Τα κουμπώματα δεν μπορούν να μετακινηθούν όπως σε κανονικά σκουλαρίκια. Με αυτόν τον τρόπο ο αέρας μπορεί πάντα να κυκλοφορεί γύρω από το κόσμημα διάτρησης.

oronhaltagning_35

Επούλωση με μακρύτερο καρφί

Προκειμένου το νέο σκουλαρίκι διάτρησης να αερίζεται περισσότερο ώστε να θεραπευτεί καλύτερα, είναι σημαντικό το σκουλαρίκι να έχει το σωστό μήκος. Φυσικά οι λοβοί διαφέρουν σε πάχος. Για τους ελαφρώς παχύτερους λοβούς, η Blomdahl έχει αναπτύξει σκουλαρίκια με μεγαλύτερο μήκος καρφιού.

blomdahl_oronhaltagning_03

Είναι ασφαλέστερο να αλλάζετε σκουλαρίκια

Μετά την περίοδο επούλωσης μπορείτε να αφαιρέσετε τα σκουλαρίκια διάτρησης και να φορέσετε  άλλα σκουλαρίκια. Ωστόσο, το δέρμα που έχει αναπτυχθεί μέσα στις οπές είναι ακόμα λεπτό και ευάλωτο  και μπορεί εύκολα να σχιστεί. Χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα πριν οι τρύπες θεραπευτούν εντελώς. Οι οπές έχουν επίσης μια τάση να συρρικνώνονται. Τα σκουλαρίκια της Blomdahl έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε οι τρύπες να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες στην αρχή και έτσι να μην τραυματίζεστε εύκολα όταν αλλάζετε τα σκουλαρίκια.

6
oronhaltagning_44

ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ

Πριν την διάτρηση των αυτιών σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι
έχετε λάβει τις γραπτές οδηγίες φροντίδας
και ότι αποδέχεστε τους όρους που αναφέρονται.

Οι όροι είναι οι εξής:

· Είμαι ενήλικας. Η συγκατάθεση γονέων / κηδεμόνα απαιτείται όταν είμαι ανήλικος.
· Είμαι / ο ανήλικος είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει καμιά ασθένεια που να καθιστά συνιστώμενη την αποφυγή της διάτρησης του αυτιού.
· Μετά τη διάτρηση του αυτιού, είναι ευθύνη μου / κηδεμόνα.
Μια νέα διάτρηση είναι η ίδια με μια μικρή πληγή. Επομένως, είναι σημαντικό να το φροντίζετε σωστά κατά τη διάρκεια της περιόδου επούλωσης, έτσι ώστε να μην μολυνθεί.
Ακολουθώντας τις οδηγίες για τη μετέπειτα φροντίδα, ελαχιστοποιώ τον κίνδυνο μόλυνσης.

 

OΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ

 1. Ποτέ μην ακουμπάτε τα αυτιά σας με άπλυτα χέρια.
 2. Να καθαρίζετε τις καινούργιες σας τρύπες (και απ’ τις δύο μεριές) τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Μην αφαιρείτε τα σκουλαρίκια κατά την διάρκεια του καθαρισμού.
nashaltagning4_vh_06
 • Όταν κάνετε ντούζ /ή λούζετε τα μαλλιά σας ,χρησιμοποιήστε υγρό σαπούνι και καθαρό τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε με ένα Kleenex ή Q-tip.
 • Συμπληρωματικός καθαρισμός γίνεται με τα μαντηλάκια καθαρισμού της Blomdahl, Piercing Aftercare*, τα οποία είναι φιλικά προς το δέρμα. Τα μαντηλάκια σας επιτρέπουν να καθαρίζετε ανάμεσα στο αυτί και τα σκουλαρίκια/ κουμπώματα. Αφήστε το αυτί να στεγνώσει με τον αέρα. Χρησιμοποιήστε ένα καινούργιο μαντηλάκι καθαρισμού για κάθε αυτί, τη φορά. Σημείωση! Μην καθαρίζεται με οινόπνευμα.

Δείτε πως γίνεται ο καθαρισμός

 1. Σιγουρευτείτε ότι η περιοχή γύρω απ’ τις τρύπες παραμένουν πάντα καθαρές, στεγνές και αερίζονται συνεχώς.
 2. Καλύψτε τα αυτιά σας κατά την εφαρμογή make up, σπρέι ,σπρέι μαλλιών, άρωμα, βαφή μαλλιών κ.α.
 3. Να είστε προσεχτικοί όταν βάζετε/βγάζετε τα ρούχα σας πάνω απ’ το κεφάλι σας, ώστε να μην πιαστούν τα σκουλαρίκια.
 4. Μπάνιο σε πισίνα, λίμνη ή θάλασσα: να περιμένετε όσο το δυνατόν περισσότερο μετά το τρύπημα και να αποφεύγετε να μένει το κεφάλι σας κάτω απ’ το νερό. Όταν βγείτε από το νερό: καθαρίστε ,με υγρό σαπούνι ή με μαντηλάκια καθαρισμού Blomdahl Piercing Aftercare – βλ. 2 .
 5. Έπειτα από 6 περίπου βδομάδες μπορείτε να αλλάξετε με καινούργια σκουλαρίκια. Αυτός είναι ο τρόπος που αφαιρούνται τα σκουλαρίκια: πλένετε καλά τα χέρια σας και το αυτί. Με το ένα χέρι πιάνετε το μπροστινό μέρος του κοσμήματος και με το άλλο χέρι ταλαντεύετε το κούμπωμα μέχρι να νιώσετε ότι χαλαρώνει. Προσεχτικά αφαιρέστε το σκουλαρίκι διάτρησης και φορέστε το καινούργιο καθαρό σκουλαρίκι.
 6. Χρειάζεται πάνω από έναν χρόνο να επουλώσουν πλήρως οι τρύπες. Ως εκ τούτου ακολουθήστε τα εξής:
 • Πάντα να φοράτε σκουλαρίκια. Αν δεν φοράτε, η τρύπα μπορεί να στενέψει ή και να κλείσει εντελώς.
 • Να είστε επιπλέον προσεχτικοί κατά την αλλαγή του σκουλαρικιού. Το δέρμα που δημιουργείται μέσα στην τρύπα είναι λεπτό και ευαίσθητο, οπότε μπορεί εύκολα να τραυματιστεί και να προκαλέσει μόλυνση. Γι’ αυτό, θα πρέπει πάντα να πλένετε το κόσμημα και τα χέρια σας πριν την αλλαγή του κοσμήματος, επίσης σιγουρευτείτε ότι η περιοχή γύρω απ’ την τρύπα είναι καθαρή, στεγνή και αερίζεται. Αν φοράτε σκουλαρίκια με κούμπωμα, δεν θα πρέπει να τα σφίγγετε πολύ στο πίσω μέρος του αυτιού.
 • Ο κίνδυνος της αλλεργίας εξ επαφής είναι μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Για αυτό είναι σημαντικό να φοράτε ασφαλή κοσμήματα αυτιού το πρώτο διάστημα. Σας προτείνουμε τα φιλικά προς το δέρμα κοσμήματα της Blomdahl- δείτε πίσω απ’ τις οδηγίες φροντίδας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ερυθρότητα ή/και το πρήξιμο ή/και ο πόνος ή/και το εξάνθημα είναι ενδείξεις για πιθανότητα μόλυνσης: αν είναι η τρύπα στο μαλακό μέρος του αυτιού (λοβός), αφαιρέστε το σκουλαρίκι και καθαρίστε/απολυμάνετε.  Αν δεν έχει υποχωρήσει την επόμενη μέρα, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.  Αν η τρύπα βρίσκεται στο πάνω μέρος του αυτιού στον χόνδρο, αφαιρέστε το σκουλαρίκι, καθαρίστε/απολυμάνετε το αυτί και ζητείστε αμέσως ιατρική φροντίδα.